The Soviet Military Awards Page Forum  
  • Serial Numbers Database 2.0
Enter Here

vBClassified Featured Listings
VoG Patsyuk
Order of Maternal Glory, 2nd Class
Kutsak Socialist Comp
Echoes of War
Shevchenko Labor Valor

Go Back   The Soviet Military Awards Page Forum > Soviet Awards Forums > Soviet Sphere > People's Socialist Republic Of Albania > Albanian Medals

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2014, 06:21 AM   #1
CtahhR
Forum Administrator
 
CtahhR's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Deep In The Archives.
Age: 14
Posts: 11,957
Re: Medal "For Protection Of The State Frontiers Of The People's Republic Of Albania"

Here is the Medal "For Protection Of The State Frontiers Of The People's Republic Of Albania" (Medalja "Për Mbrojtjen E Kufirit Shtetëror Të Republikës Popullore Të Shqipëerisë").

Founded by Decree #2210 of 6th February 1956.

DEKRET

Nr.2210, datë 6.2.1956

Mbi krijimin e medaljes “Për mbrojtjen e kufirit shtetëror të Republikës Popullore të Shqipërisë”

Në mbështetje të nenit 58. pika 6, të Kushtetutës së Republikës Popullore te Shqiperise:

Neni 1

Me qëllim që kuadrot e reparteve kufitare të Ministrisëe së Punëve të Brendëshme të inkurajohen në shërbimin dhe veprimtarinë e palodhur për mbrojtjen e kufirit shtetërorë krijohet: Medalja "për mbrojtjen e kufirit shtetëror të Republikës Popullore të Shqiperisë.

Neni 2

Medalja "për mbrojtjen e kufirit ,shteteror të Republikës Popullore të Shqipërisë u jepet punonjëve-oficerë, nënoficerëve dhe ushtarëve të organeve kufitare të Ministrisë së Punëve të Brendëshmë që dallohen për punë të mirë dhe pëer merita organizimi të punës në mbrojtjen e kufirit shtetëror.

Neni 3

Medalja "për mbrojtjen e kufirit shtetëror të Republikës Popullore të Shqipërisë" u jepet dhe civilëve të cilët për veprat që kanë kryer, çmohet se kanë shërbyer direkt në mbrojtjen e kufirit shtetëror”.

Neni 4

Medalja "për mbrojtjen e kufirit shtetëror të Republikës Popullore të Shqipërisë" jepet nga Presidiumi i Kuvendit Popullor, me propozimin e Ministrit te Punëve të Brendëshme.

Neni 5

Medalja "për mbrojtjen e kufirit shtetëror të Republikës Popullore të Shqipëerisë" mbahet neë anën e majtë të krahërorit dhe pas medaljes së shërbimit ushtarak”.

Neni 6

Medalja "për mbrojtjen e kufirit shtetiëror të Republikës Popullore të Shqipërisë" ka formë të rrumbullakët diameter 32 m/m me trashësi 2.5 m/m., nga ana e përparme paraqet në këmbëe gati me gjithë madhësinë e trupit një ushtarak të kufirit me automatik në dorë dhe që sytë e tij janë drejtuar drejt kufirit Në sfond duken një varg malesh të larta nga ana e majtë të një piramide dhe nga e djathta duken kallinj gruri. Medalja nga ana e përparme rrethohet nga të dy anët nga një kurorë me fletë dushku majat e të cilës afrohen në pjesën e sipërme përmbi kryet e ushtarakut por nuk bashkohen. Nga ana e prapme është e sheshte dhe janë shkrojtur në katër rrjeshta fjalët «për mbrojtjen e kufirit shtetëror të Republikës Popullore të Shqipërisë”, Ushtaraku, vargu i maleve. piramida. kallinjt e grurit.
kurora me fletët e dushkut dhe gërmat janë të gufuara.
Medalja mbahet e varur me anën e një pllake pesë këndeshe të çrregllt ngjyrë tëe gjelbër të hapet. që përshkohet vertikaolisht nga dy vija të kuqe të trasha dhe që secila nga këto vija shoqerohet nga dy vija të tjera të kuqe të holla.
Medalja është e ndritëeshme nga të dy anët dhe punohet prej bronxi ngjyrë të verdhe.

Neni 7
Ky Dekret hyn në fuqi menjëhere.

This is a Type 2 (from the "Socialist" period).
Attached Images
File Type: jpg 101_4607.jpg (104.2 KB, 4 views)
File Type: jpg 101_4609.jpg (97.5 KB, 2 views)
__________________
"Signed with his own rubber stamp"
CtahhR is online now   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Title "Champion Of The People's Republic Of Albania". CtahhR Albanian Titles 2 12-22-2014 11:24 AM
Hungarian People's Republic Merit Medal. Greg Collins Hungarian Medals 5 10-05-2013 01:29 PM
5 Years Of The Lao People's Democratic Republic 1975-1980 Medal. Taz Lao People's Democratic Republic 1 07-03-2012 09:46 AM
Medal "For Distinction In Protection Of The State Borders". Tal Inbar Federal Medals 1 02-22-2005 08:31 PM
Prize Of State Of The Romanian People's Republic. new world Romanian Titles 5 07-20-2004 04:38 PM

WW2 Japanese Officer Samurai Sword By:KOJI MA YOSHIMICHI (US Army Certified )
$250000.0
WW2 Japanese Officer Samurai Sword By:KOJI MA YOSHIMICHI (US Army Certified ) pictureAmazing WW1, WW2, Civil & Spanish American War & Renaissance Collection.
$60000.0
Amazing WW1, WW2, Civil & Spanish American War &  Renaissance Collection. pictureRARE POLAND POLISH WW2 WWII PRESENTATION WZ 27 NAVY NAVAL OFFICERS SWORD
$50000.0
RARE POLAND POLISH WW2 WWII PRESENTATION WZ 27 NAVY NAVAL OFFICERS SWORD picturePz.Kpfw. III Commander's Tower Very Rare Panzerdivision DR Super Paint WW2
$40000.0
Pz.Kpfw. III Commander's Tower Very Rare Panzerdivision DR Super Paint WW2  pictureVintage U.S.N WW2 General Electric High Powered Searchlight
$32000.0
Vintage U.S.N  WW2 General Electric High Powered Searchlight pictureAll times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright ©2011 Arthur G. Bates III